Uit de hand gelopen hobby
Ergens in 2006 kwam mijn broer Co vragen of ik met hem een fotoboekje wilde maken over de vrachtwagens die vroeger bij de "Gebroeders Mol n.v." in 's Gravenpolder hadden gereden. 
Co is 10 jaar jonger dan ik en toen hij nog een schooljongen was ben ik begonnen met vrachtauto miniaturen schaal 1:50 te verzamelen. dat vond hij ook zo leuk dat hij daaraan ook is begonnen. Toen ik echter met een jong gezin een eigen bedrijfje begon had ik nog geld nog tijd om hiermee door te gaan. Co echter is fanatiek verder gegeaan en heeft inmiddels een enorme verzameling c.a. 750 miniaturen verzameld.
Hijzelf is inkoper bij de Molnopex uienexporteur in Emmeloord. Een afscheiding van de Gebr. Mol uit 's Gravenpolder. Deze firma reed doorgaans met het beste en modernste materiaal. Omdat deze firma inmiddels niet meer bestaat wilde Co de vrachtauto's in kaart brengen. Echter Co is digibeet en haat computers maar weet inmiddels wel precies wat je met een computer kunt doen. Dus kwam hij bij mij om te vragen een fotoboek te maken dan zou hij voor de foto's en teksten zorgen. 
Zo zijn we begonnen bij Dixons en min of meer hapsnap welke foto we hadden en welk formaat. Eer we alles een beetje op gang hadden en wisten hoe we het wilden hebben waren we al een hele tijd verder. Maar Co kwam met steeds meer verhalen van chauffeurs aanzetten over de vroegere gang van zaken bij Gebr. Mol. Dus een fotoboek van 30 pagina's was zo vol. Voordat we verder zouden gaan naar 60 pagina's eerst maar eens even een exemplaar laten afdrukken, maar.... Ja hoor inmiddels was Dixons overgestapt naar een ander ontwikkelingsbedrijf en konden we niets meer laten afdrukken, dus was al ons werk voor niets. 
Toen maar helemaal opnieuw begonnen bij TPG, alles knippen en plakken, met wat meer layout mogelijkheden maar wel met steeds meer tekst. Maar verder als 60 pagina's kon ook hier niet 
Dus uiteindelijk terecht gekomen bij het Urkerland en voor de derde maal opnieuw begonnen en nu voor een echt boek. Maar om de kosten toch nog wat in de hand te houden moesten we wel zelf de hele opmaak verzorgen anders zouden de kosten niet te overzien zijn. 
Dus moest ik ook nog een opmaakprogramma onder de knie zien te krijgen. Uiteindelijk na 3 jaar was het boek klaar en hebben we er 500 van laten drukken. 8 dec. 2008 hebben we het boek aan de fam. Mol gepresenteerd en dit was een groot succes. 

HISTORISCHE BOEKEN